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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  07/01/2020
Data da última atualização:  07/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TONTINI, J. F.; POLI, C. H. E. C.; HAMPEL, V. S.; MINHO, A. P.; MUIR, J. P.
Afiliação:  Jalise F. Tontini, UFRGS; Cesar Henrique Espirito Candal Poli, UFRGS; Viviane S. Hampel, UFRGS; ALESSANDRO PELEGRINE MINHO, CPPSE; James P. Muir, Texas A&M University.
Título:  Nutritional values and chemical composition of tropical pastures as potential sources of a-tocopherol and condensed tannin.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  African Journal of Range & Forage Science, v.36, n.4, p.181-189, dec. 2019.
ISSN:  1727-9380
DOI:  https://doi.org/10.2989/10220119.2019.1679883
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tropical pastures can be important natural sources of antioxidant compounds and may impact production and quality of animal protein with repercussions on human health. The objective of this study was to evaluate the concentrations of α-tocopherol, condensed tannin (CT) and nutritional values of important tropical species used in grazing. The species included guinea grass (Panicum maximum), bermudagrass (Cynodon spp.), pigeon pea (Cajanus cajan), soybean (Glycine max), creeping beggarweed (Desmodium incanum), macrocephala stylo (Stylosanthes macrocephala) and pinto rhizoma peanut (Arachis pintoii). The species were distributed in a randomised block design with four replicates each. There were no differences in α-tocopherol between the mid and late growing season; there were likewise no differences among forage species. The highest (P = 0.02) concentrations of CT were observed in creeping beggarweed (66.5 ± 13.8 g kg−1 dry matter [DM]), pinto (15.7 ± 5.2 g kg−1 DM) and pigeon pea (8.7 ± 0.8 g kg−1 DM). Among these species, creeping beggarweed showed the highest percentage of extractable CTs (68% of total CT) and was the only species where the CT showed biological activity (protein precipitation by phenols = 60.1 g kg−1 DM). Among the tropical grasses and legumes, creeping beggarweed could become an important CT source for animal production.
Palavras-Chave:  Phytochemicals.
Thesagro:  Desmodium Incanum.
Thesaurus Nal:  Antioxidants; Forage grasses; Forage legumes.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25038 - 1UPCAP - DDPROCI-2019.00208TON2020.00021
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1.Imagem marcado/desmarcadoMENDONÇA, M. A. de S.; PINTO, J. V.; VITAL, R. de J.; VANIER, N. L.; PEREIRA, H. S.; BASSINELLO, P. Z. Aplicação de um novo método de cocção e avaliação da qualidade culinária de grãos de feijão carioca (Phaseolus vulgaris L.). In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 99. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, J. V.; BASSINELLO, P. Z.; MENDONÇA, M. A. de S.; VITAL, R. de J.; LEITE, J. P.; LANNA, A. C.; CALIARI, M.; CARVALHO, R. N.; PEREIRA, H. S. Caracterização da qualidade física de feijões (Phaseolus vulgaris L.) de diferentes grupos de cor. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 100. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMENDONÇA, M. A. de S.; PINTO, J. V.; CARVALHO, R. N.; VITAL, R. de J.; VANIER, N. L.; PEREIRA, H. S.; BASSINELLO, P. Z. Correlação da capacidade de absorção de água e de cocção de diferentes grupos comerciais de cor de feijão-comum (Phaseolus vulgaris L.). In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 28 (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMENDONÇA, M. A. de S.; PINTO, J. V.; VITAL, R. de J.; VANIER, N. L.; BASSINELLO, P. Z. Estudo de um novo método de cocção e avaliação da qualidade culinária de grãos de feijão carioca (Phaseolus vulgaris L.). In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 10., 2016, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2016. p. 95. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 311).
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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5.Imagem marcado/desmarcadoVITAL, R. de J.; BASSINELLO, P. Z.; PINTO, J. V.; MENDONÇA, M. A. de S.; LEITE, J. P.; PEREIRA, H. S.; LANNA, A. C.; CALIARI, M. Relação de ácido fítico e a disponibilidade de ferro em feijões (Phaseolus vulgaris L.) de diferentes tipos de cor. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 18. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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6.Imagem marcado/desmarcadoVITAL, R. de J.; BASSINELLO, P. Z.; MENDONÇA, M. A. de S. Relação entre escurecimento e endurecimento de feijões carioca (Phaseolus vulgaris L.) durante armazenamento. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 10., 2016, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2016. p. 27. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 311).
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; CRUZ, Q. A. da; MENDONÇA, M. A. de S.; BORBA, T. C. de O.; VANIER, N. L.; SOUZA NETO, M. A. de; FERREIRA, K. C.; SILVA, G. de L. P. e; OLIVEIRA, A. L. M. de. The convenience of non-conventional methods for evaluation of the culinary quality of beans. Research, Society and Development, v. 9, n. 11, e44491110103, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
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